Haber

İsrail Güvenlik Güçleri Üç Filistinli Militanı Öldürdü

İsrail güvenlik güçleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin mülteci kampına yakın bir bölgede 3 Filistinli militanı öldürdüğünü duyurdu.

Filistinli liderler saldırıyı kınadı.

Olayla ilgili açıklama yapan İsrail ordusu, Filistinli grubun saldırı için hareket halinde olduğunu ve araçlarda otomatik tüfekler olduğunu söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, güvenlik güçlerinin eylemini övdü ve “Bize saldırmaya çalışanlara karşı her yerde ve her zaman mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Filistinli silahlı gruplar İsrail saldırısını kınadı ve intikam sözü verdi.

Hamas sözcüsü, “Üç Filistinliyi öldüren düşman, suçlarının bedelini ödemekten kurtulamayacak” dedi.

Gazze ve Batı Şeria’da faaliyet gösteren İslami Cihat örgütü, “Düşman aptallığının ve terörünün bedelini güçlü bir direnişle ödeyecektir” açıklaması yaptı.

Cenin kampı, geçen ay İsrail ordusu tarafından düzenlenen büyük bir askeri operasyona sahne oldu. Bölgede bu hafta sonu da yeni şiddet olayları yaşandı.

Cuma günü, silahlı Yahudi yerleşimciler Batı Şeria’daki bir Filistin köyüne saldırdı. Saldırıda 19 yaşındaki Filistinli bir genç hayatını kaybetti.

İsrail polisi iki yerleşimcinin gözaltına alındığını söyledi. ABD de bu saldırıyı kınadı.

Pazar günü Batı Şeria’da üç Filistinli genç öldürülmeden önce, bir Filistinli Tel Aviv’de bir İsrail güvenlik görevlisini öldürdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu