Ekonomi

Öğlen Hisse Senedi Hareketleri: Apple, Amgen ve Block Kazandı; Cloudflare ve Expedia Düştü

Investing.com — Amerika Birleşik Devletleri’ndeki başlıca hisse senedi endeksleri, ağırlıklı olarak olumlu şirket kazanç raporlarının piyasa havasını iyileştirmesiyle Cuma günü artış gösterdi. Buna ek olarak, aylık istihdam raporunun beklenenden daha zayıf çıkması, Federal Rezerv’in Eylül ayında faiz oranlarını düşürmeye başlayabileceği beklentisini artırdı.

İşte bugün Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en önemli hisse senedi değişikliklerinden bazıları:

Apple (NASDAQ:AAPL) hisseleri, iPhone ile tanınan şirketin yılın ilk üç ayındaki satışlarında düşüş olduğunu açıklamasının ardından %7 yükseldi. Ancak yine de finansal analistlerin muhafazakar tahminlerini aştı. Teknoloji şirketi ayrıca kendi hisselerini geri satın almak için 110 milyar dolarlık bir program ilan etti ve temettü ödemesini %4 oranında artırdı.

Amgen (AMGN) hisseleri, ilaç şirketinin kilo kaybı için araştırma ilacı MariTide’ın orta faz klinik çalışmasının ön incelemesinin ardından iyimserliğini ifade etmesinin ardından %13 arttı. Eş zamanlı olarak, rakip şirketler Novo Nordisk (NVO) ve Eli Lilly ‘nin (LLY) hisse fiyatları geriledi.

Cloudflare (NET) hisseleri, siber güvenlik firmasının genel olarak güçlü çeyreklik mali sonuçlar bildirmesinin ardından %17 oranında düşüş gösterdi. Ancak, herhangi bir değişiklik göstermeyen 2024 tahminleri birçok yatırımcıyı tatmin etmedi.

Coinbase (NASDAQ:COIN) hisseleri, Bitcoin’in değerindeki düşüşün alım satım faaliyetlerini etkileyebileceği endişesiyle %4,6 düştü. Bu endişe, kripto para borsasının ilk çeyrek için kâr açıklamasına ve gelirinin geçen yılın aynı dönemine kıyasla iki katına çıkmasına rağmen ortaya çıktı.

Fortinet (FTNT) hisseleri, şirketin BTIG’nin “güçten yoksun” olarak nitelendirdiği üç aylık mali sonuçları açıklamasının ardından, özellikle 2024 faturaları için tahminin aynı kaldığına dikkat çekerek %8,3 düştü.

Paramount Global (PARA) hisseleri, Sony (SONY) ve yatırım şirketi Apollo Global Management’ın (APO) medya holdingi için 26 milyar dolar değerinde tamamen parasal bir teklif önerdiği haberlerinin ardından daha önceki kazançlarını artırarak %3,5 arttı.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Hershey (HSY) hisseleri, şekerleme şirketinin tahminleri aşan ilk çeyrek satışları ve kazançları bildirmesinin ardından, artan fiyatlar ve çikolata ve şekerlemelerine yönelik tutarlı tüketici talebinden yararlanarak %1 oranında büyüdü.

Block (SQ) hisseleri, finansal hizmetler şirketinin tahminleri aşan ilk çeyrek kazançlarını açıklamasının ve Bitcoin’e devam eden yatırımlarını açıklamasının ardından %2 arttı.

Expedia (EXPE) hisseleri, online seyahat şirketinin yıllık gelir artışı tahminini düşürmesinin ardından %14 oranında geriledi. Bunun nedeni, tatil kiralama hizmetindeki zayıf performanstan etkilenen brüt rezervasyonların azalmasıydı.

MercadoLibre (MELI) hisseleri, Latin Amerika’daki e-ticaret firmasının Brezilya ve Meksika’daki başarısının etkisiyle ilk çeyrek için güçlü sonuçlar bildirmesinin ardından %11 yükseldi.

Motorola Solutions (MSI) hisseleri, tahminleri aşan ilk çeyrek mali sonuçlarının açıklanmasının ardından %5 artarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve yılın tamamı için tahminlerin artmasına yol açtı.

Monster Beverage (MNST) hisseleri, şirketin analistlerin konsensüsüne uygun ilk çeyrek satış rakamlarını açıklamasının ardından %2 arttı. Analistler şirketin performansını “beklenenden daha olumlu” olarak değerlendirdi.

Louis Juricic tarafından hazırlanan ek rapor

Bu makale yapay zeka teknolojisi yardımıyla oluşturulmuş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu